over ons

Wat fijn dat u interesse heeft in Hond & Balans, ik ben Nicole Gervink en werkzaam als groepsleerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs. Ik heb altijd een passie voor honden gehad.

Tijdens mijn werk als groepsleerkracht heb ik mogen ervaren wat honden kunnen betekenen  voor leerlingen. De inzet van honden is een geweldig middel om diverse vaardigheden te leren of om rust te brengen. Een hond geeft direct feedback op het gedrag van de leerling. Om nog meer uit het werken met honden te kunnen halen heb ik de Topdog HondenSOVATraining en het coaching traject gevolgd. Met Hond & Balans kan ik naast mijn werk als groepsleerkracht nog meer kinderen/jongeren/jongvolwassenen helpen. Lees meer onder het tabblad ‘Topdog’.

Ik werk met 2 gecertificeerde psychosociaal hulphonden. De honden worden voordat ze ingezet mogen worden uitgebreid getest en dit wordt ieder jaar herhaald. Ze hebben elk hun eigen karakter en tijdens het kennismakingsgesprek zal duidelijk worden wie de beste match is.

Shepp, Australian Shepherd (24-01-2019)
Cookie, Australian Sheperd (12-06-2018)
Blitz, kruizing Oud Duitse herder / Labrador († 23-09-2021)

Lieve Blitz,

Met jouw komst is alles begonnen, de inzet op school en de Topdog HondenSOVAtraining. Wat een enorm lieve enthousiaste hond was jij, maar wat een pech heb jij gehad met jouw gezondheid in jouw veel te korte leven. Na 5 jaar moesten we al afscheid van jou nemen.